V Trnave sa bude platiť za státie aj na odstavných parkoviskách

12.10.2012 Trnava

Trnava 12. októbra (TASR) – Od pondelka 15. októbra začne v Trnave platiť druhá časť zmeny platieb za parkovanie. Za každú hodinu státia vozidiel na parkoviskách mimo, ale v tesnej blízkosti centra, zaplatí vodič 20 centov. Doteraz bolo parkovanie na Sladovníckej, Hospodárskej, Rybníkovej a Kollárovej ulici, vrátane parkoviska oproti bývalým parným kúpeľom bezplatné.

V centre Trnavy, v zóne A, platí nový sadzobník s 50 centami za hodinu už od začiatku októbra. Oneskorenie na odstavných parkoviskách v zóne B zapríčinilo omeškané dodanie parkovacích automatov. Pre obe zóny platí aj nová možnosť platby prostredníctvom SMS, čo je však o 10 centov drahšie.

Neskôr, ako sa pôvodne predpokladalo, sa začne vyberať parkovné aj v zóne C, na parkovisku pri poliklinike na Starohájskej ulici. Tam má byť osadená rampa, ktorú však dodávateľ nedodal v dohodnutom termíne. Pri zdravotníckom zariadení bude prvá hodina parkovania bezplatná, začatá druhá hodina bude stáť 20 centov a od tretej hodiny bude platba 50 centov. Toto parkovisko bude spoplatnené pravdepodobne od novembra tohto roka. Na všetkých parkoviskách sa počas víkendu nebude platiť, doteraz sa v centre mesta v sobotu dopoludnia parkovné vyberalo.

TASR informoval komunikačný odbor radnice.
 

Vyberte región